Cum e sa traiesti in orasul in care se vorbesc 150 de limbi diferite, devenit bogat datorita imigrantilor

Marti, 28 Februarie 2017, ora 12:29
1490 citiri
Cum e sa traiesti in orasul in care se vorbesc 150 de limbi diferite, devenit bogat datorita imigrantilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Orasul Slough din Marea Britanie este unul de succes datorita imigrantilor, veniti in numar urias aici de-a lungul timpului. De aceea, in acest loc se vorbesc nu mai putin de 150 de limbi diferite.

Inca din anii '20, oamenii au venit aici din tot Regatul Unit, dar si din alte colturi ale lumii pentru a-si cauta un loc de munca, se arata intr-un reportaj BBC.

Industria uriasa a acestui oras a avut cate un loc de munca pentru toata lumea si toti au beneficiat de pe urma ei. Astazi, Slough are una dintre cele mai prolifice economii din tara.

Rata somajului este de doar 1,4%, iar salariul mediu este de 558 de lire sterline pe saptamana. Insa Slough nu este chiar modelul de integrare care pare.

Jurnalistul BBC povesteste ca a venit in acest oras si in urma cu zece ani pentru a face un reportaj. In 2007, in Slough venisera mii de noi imigranti din Europa de Est si Centrala, iar multora dintre vechii rezidenti nu le-a placut asta.

"Daca mergi la magazin, nu poti cumpara Kingsmill (o marca britanica de paine - n.red.). Au doar paine poloneza", a spus o femeie.

"Fara lipsa de respect fata de polonezi, dar se muta aici si (statul - n.red.) le da case", a precizat un alt localnic.

In realitate, polonezii nu primeau toate casele si puteai sa cumperi paine englezeasca de la magazin, insa exista sentimentul ca imigratia a ajuns prea departe.

Citeste mai departe despre "Cum e sa traiesti in orasul in care se vorbesc 150 de limbi diferite, devenit bogat datorita imigrantilor" pe Ziare.com.

#imigranti Marea Britanie, #oras 150 limbi Marea Britanie, #oras imigranti UK , #Stiri International