Cum evitam un nou Razboi Rece cu Rusia, inainte sa vedem bombardiere pe cer

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 18:11
1167 citiri
Cum evitam un nou Razboi Rece cu Rusia, inainte sa vedem bombardiere pe cer
Foto: Arhiva Kremlin

Aeronave militare ruse s-au apropiat periculos de mult de nave si avioane americane, de doua ori intr-o saptamana, iar tensiunile dintre Moscova si Washington au reaparut.

Trebuie sa calmam lucrurile, inainte ca aeronavele de supraveghere sa devina bombardiere, scrie James Stavridis, intr-un editorial publicat de Foreign Policy.

James Stavridis este amiral in rezerva al Fortelor Navale americane si fost comandant NATO, care acum e decan la Scoala de Legislatie si Diplomatie de la Universitatea Tufts din Boston.

"Prima data e intamplare. A doua ora e coincidenta. A treia oara este actiune inamica", scrie Ian Fleming in celebrul sau roman Goldfinger, ecranizat in seria James Bond.

Seful Pentagonului: Nu vrem un razboi rece, cu atat mai putin un razboi fierbinte cu Rusia

Deci ce e de facut in legatura cu manevrele provocatoare ale Rusiei de saptamana trecuta, care au vizat o nava americana de razboi din Marea Baltica si o aeronava a Statelor Unite din spatiul aerian ...citeste mai departe despre "Cum evitam un nou Razboi Rece cu Rusia, inainte sa vedem bombardiere pe cer" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Razboi Rece, #Razboi Rece Rusia SUA, #evitare Razboi Rece , #Stiri International