Cum fenteaza Statul Islamic raidurile aeriene?

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 16:57
976 citiri
Cum fenteaza Statul Islamic raidurile aeriene?
Foto: Departamentul Apararii

Lupta pentru orasul irakian Ramadi dezvaluie cat de rezistenta este gruparea jihadista Statul Islamic. A fost nevoie de luni de asalturi aproape zilnice inainte ca fortele irakiene, sustinute de coalitia condusa de SUA, sa expulzeze militantii din centrul orasului.

In pofida recentei infrangeri, Statul Islamic inca mai controleaza cam 25% din oras si luptele continua sa zguduie parti din Ramadi, scrie CNN.

Explicatia acestei rezistente indarjite este ca la Ramadi, ca si in alte bastioane ale Statului Islamic, militantii se folosesc de tuneluri subterane pentru a scapa.

"In pofida avansurilor facute de noi pentru curatarea zonei, ei ne distrag atentia si dispar", explica generalul Sami Kathim, comandant al serviciului irakian anti-terorist.

Echipa lui Kathim este parte a unei unitati de operatiuni speciale si este insarcinata cu vanarea militantilor. "Am descoperit ca se piteau si se ascundeau in tuneluri", spune acesta.

Arabia Saudita imita perfect Statul Islamic, iar ...citeste mai departe despre "Cum fenteaza Statul Islamic raidurile aeriene?" pe Ziare.com

#Statul Islamic lupta Ramadi, #Statul islamic tuneluri Ramadi , #Stiri International