Cum inventeaza propaganda rusa separatismul etnic la granitele Romaniei

Duminica, 05 Aprilie 2015, ora 18:09
1442 citiri
Cum inventeaza propaganda rusa separatismul etnic la granitele Romaniei
Foto: Budapest Business Journal

Presa rusa coace stiri despre separatism etnic la granita nord-vestica a Romaniei, insa ucrainenii de aici sunt departe de aceasta idee.

Ascunsa in spatele muntilor Carpati, regiunea cea mai vestica a Ucrainei, Transcarpatia, are partea sa de probleme. Insa printre cele mari nu se regaseste si separatismul etnic, noteaza The Economist.

Cu toate acestea, comunitatile de ruteni si de maghiari ai acestei regiuni din sud-vestul Ucrainei, cea mai indepartata de conflictul de la granita cu Rusia, au devenit o tinta pentru propaganda rusa ce vizeaza divizarea societatii ucrainene.

Viktor Orban se pronunta din nou pentru autonomia minoritatii maghiare din Transcarpatia

La jumatatea lunii martie, presa ucraineana a redifuzat un raport care arata ca organizatii ale rutenilor transcarpatici - micul grup slavon imprastiat la granitele Ucrainei, Slovaciei si Poloniei - ar fi tinut un congres prin care "cereau recunoasterea identitatii lor nationale si autonomia teritoriului lor".

S-a ...citeste mai departe despre "Cum inventeaza propaganda rusa separatismul etnic la granitele Romaniei" pe Ziare.com

#Rusia propaganda Ucraina, #separatism etnic ruteni, #separatism etnic Transcarpatia, #Rusia Transcarpatia, #Ungaria Transcarpatia, #ruteni Transcarpatia , #Stiri International