Cum justifica Erdogan primirea unui avion de lux in valoare de 500 milioane de dolari

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 21:19
840 citiri

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a justificat, pe fondul criticilor opozitiei, primirea din Qatar a unui avion de lux in valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, argumentand ca este un cadou destinat statului turc.

Postul public turc TRT Haber a relatat ca emirul Qatarului, seicul Tamim bin Hamad al-Thani, i-a oferit lui Recep Tayyip Erdogan un avion de lux. Cotidianul Hurriyet a precizat ca este vorba de o aeronava de tip Boeing 747-8. Avionul are in mod normal capacitatea de 400 de locuri, dar a fost reconditionat si are doar 76 de locuri.

Sezgin Tanrikulu, un deputat din cadrul Partidului Popular Republican (CHP, de opozitie), a exprimat preocupare ca avionul a fost cumparat din bugetul Turciei, care are probleme financiare grave din cauza fluctuatiilor lirei. Formatiunea CHP a denuntat achizitionarea unui "palat zburator".

Insa Recep Erdogan sustine ca avionul in valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari a fost donat. Emirul Qatarului "mi-a spus: 'Nu iau bani de la Turcia. Ofer acest avion cadou Turciei' ", a declarat Erdogan.

Liderul de la Ankara a precizat ca avionul va fi revopsit. "Dupa aceea, vom calatori cu el. Dar este vorba de un avion al Republicii Turcia, nu de avionul meu personal", a spus Erdogan, citat de agentia Reuters.

Qatarul este unul dintre cei mai apropiati aliati ai Turciei. Guvernul din Qatar a aprobat recent un plan de asistenta si investitii in valoare de 15 miliarde de dolari, in contextul fluctuatiilor lirei si inflatiei din Turcia. ...citeste mai departe despre "Cum justifica Erdogan primirea unui avion de lux in valoare de 500 milioane de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan avion lux , #Stiri International