Cum lupta femeile din Irak cu Statul Islamic, cot la cot cu barbatii: Pe front suntem toti la fel

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 10:05
1235 citiri

"Violarea femeilor yazidi facea parte din planul Statului Islamic. Sa distruga femeile, sa distruga cultura", spune Haveen, o luptatoare kurda in varsta de 22 de ani, in timp ce se uita cu atentie la drumul din fata.

Imbracate in uniforma verde de gherila, specifica gruparilor armate kurde, Heveen si prietena sa Denis stau de paza, fiind membre ale unitatii feminine din YBS, o militie civila de aparare, se arata intr-un reportaj The Independent.

Femeia care le salveaza pe tinerele yazidi din mainile jihadistilor de la ISIL

Unitatea din satul Kananshor, in apropiere de muntii Sinjar din Irak, este formata exclusiv din femei Yazidi din regiune sau femei kurde din Turcia si Siria.

"Lupt de foarte mult timp. Am fost in prima linie de lupta, insa am fost ranita de un dispozitiv exploziv improvizat", spune Haveen, aratand cu degetul spre o cicatrice de pe fata, in apropierea ochiului.

Denis, o luptatoare in varsta de 30 de ani din Turcia, a explicat ca femeile s-au organizat ...citeste mai departe despre "Cum lupta femeile din Irak cu Statul Islamic, cot la cot cu barbatii: Pe front suntem toti la fel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#femei lupta Statul Islamic, #femei kurde Statul Islamic , #Stiri International