Cum poate Europa sa lupte cu spionajul american - Interviu

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 10:40
980 citiri
Cum poate Europa sa lupte cu spionajul american - Interviu

Europarlamentarul Ioan Enciu explica in ce fel Parlamentul European se poate asigura ca SUA nu continua sa spioneze in masa cetatenii UE si arata ce parghii au europenii la indemana pentru a se asigura ca NSA inceteaza activitatea de supraveghere a europenilor.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, europarlamentarul demonstreaza de ce aceste activitati ilegale pun in pericol un parteneriat istoric si reprezinta un atentat grav la adresa drepturilor cetatenilor.

Lamuririle vin dupa ce comisia pentru libertati civile din PE a votat mai mult de 500 de amendamente la prima ancheta parlamentara cu privire la scandalul NSA si agentia britanica omoloaga, GCHQ. Raportul de 60 de pagini condamna actiunile de supraveghere in masa, care au un impact asupra unei populatii uriase.

In plus, cancelarul german, Angela Merkel, una dintre tintele activitatilor de spionaj ale NSA, i-a propus omologului francez, Francois Hollande, construirea unei retele de comunicare europene pentru a evita ca ...citeste mai departe despre "Cum poate Europa sa lupte cu spionajul american - Interviu" pe Ziare.com

#Ioan Enciu spionaj NSA, #Ioan Enciu parlament European NSA, #spionaj NSA , #Stiri International