Cum sa-l opresti pe Putin? Miscari de trupe si exercitii militare in Europa de Est

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 09:32
1342 citiri
Cum sa-l opresti pe Putin? Miscari de trupe si exercitii militare in Europa de Est
Foto: Ziare.com

In departare se vede o dara de fum. Pentru o clipa, pamantul se misca. E ca inceputul unui cutremur, apoi se aude o bufnitura care se rostogoleste asurzitor. Tancul Abrams se deplaseaza brusc in fata, apoi se intoarce la fel de rapid in vechea pozitie. Tinta a fost lovita. Urmeaza o noua dara de fum.

In apropiere de micul oras Zagan, Polonia, in partea de vest a tarii, langa granita cu Germania, Brigada a doua de Blindate din Divizia 1 Infanterie si-a inceput exercitiul. La doua zile dupa ce echipamentele si soldatii au ajuns in Europa din Fort Riley, Kansas, e gata sa intre in actiune.

Initiativa Europeana de Reasigurare este un program al guvernului american declansat in anul 2014, imediat dupa ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. In 2018, programul va fi finantat cu 4,8 miliarde de dolari, o crestere cu 1,4 miliarde de dolari fata de 2017.

O armata de 3.300 de militari, 87 de tancuri Abrams, 125 de tancuri Bradley, plus inca 13 tancuri de suport, 18 sisteme de artilerie Paladin, 395 de transportoare blindate si 976 de vehicule de transport reprezinta forta de lupta a Brigadei a II-a de Blindate care a inlocuit Brigada a III-a Blindate din Divizia 4 Infanterie care si-a incheiat cele noua luni de serviciu.

"Aceasta e prima rotatie in care o brigada o inlocuieste pe cealalta venind cu toata tehnica din dotarea, toti soldatii si toate armele din Statele Unite. Este pentru prima data cand asist la o astfel de desfasurare logistica. De exemplu, cand plecam in Irak sau in Afganistan, trimiteam soldatii, iar echipamentele erau acolo. De acasa nu luam decat maximum jumatate din echipament. Acum am luat tot", povesteste colonelul John Donlin pentru Ziare.com.

Citeste mai departe despre "Cum sa-l opresti pe Putin? Miscari de trupe si exercitii militare in Europa de Est Fotoreportaj Ziare.com" pe Ziare.com.

#tancuri americane Romania, #Polonia armata NATO, #NATO Romania SUA , #Stiri International