Cum scapam de atentate: Franta si Germania vor centru european anti-radicalizare

Joi, 16 Martie 2017, ora 20:49
655 citiri

Parisul si Berlinul vor sa puna bazele unui centru european care sa lupte cu radicalizarea religioasa, au transmis ministrii de Interne din cele doua tari.

"Am decis sa propunem un grup de lucru pentru lupta cu radicalizarea", a declarat ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, in timpul unei conferinte la Paris, citat de The Local.

Potrivit celor doi oficiali, un astfel de centru este necesar, pentru ca radicalizarea este o problema a intregii Europe.

Inca din 2015 Europa se confrunta cu un numar tot mai mare de atacuri cu autori extremisti islamisti. Sute de oameni au murit, iar presiunea e una enorma pe fortele de securitate de pe intreg continentul.

Un astfel de centru, explica si ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, nu este menit sa degreveze alte structuri de la nivel national, din fiecare tara europeana, ci doar sa cerceteze in amanunt unele probleme, asa cum este activitatea Statului Islamic. In plus, un astfel de centru va trebui sa gaseasca o strategie in relatia cu tinerii tentati de radicalizare.

Dintr-un astfel de centru ar trebui sa faca parte experti in contraterorism, oameni de stiinta si chiar persoane care, la un moment dat, au facut alegerea de a intoarce spatele radicalizarii, hotarand apoi sa se implice in prevenirea sa.

Citeste si Cum luptam cu Statul Islamic, altfel decat cu armele, dar si Cum combatem terorismul islamist in Europa ...citeste mai departe despre "Cum scapam de atentate: Franta si Germania vor centru european anti-radicalizare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centru european antiradicalizare, #centru anti radicalizare Europa, #Europa radicalizare atentate , #Stiri International