Cum schimba Grecia viitorul Europei

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 06:41
1045 citiri

Uniunea Europeana traieste astazi drama greceasca. Indiferent care va fi rezolvarea crizei Greciei, viitorul a fost deja modelat de referendumul care a avut loc duminica.

Fie ca vom asista la o iesire a Greciei din zona euro, fie ca vom asista la un nou acord intre Guvernul Tsipras si liderii UE, lucrurile nu vor mai fi la fel de acum nici pentru greci, nici pentru restul europenilor.

Exista si posibilitatea, nu stiu si cat de probabila, evident, ca nimic sa nu se schimbe nici dupa acest moment, iar lucrurile sa continue in mare in aceiasi termeni in care au decurs si pana acum - cu FMI, BCE si UE reluand finantarea Atenei, desi e greu de spus ceva despre masurile pe care grecii vor fi dispusi sa le accepte la negocierile care vor fi in zilele ce urmeaza.

Rezultatul referendumului obliga si Guvernul Tsipras sa respinga masuri care vor pastra ideea austeritatii, cu atat mai mult cu cat votul de duminica a fost in primul rand impotriva acestei idei. Liderii europeni au facut un ...citeste mai departe despre "Cum schimba Grecia viitorul Europei" pe Ziare.com

#Grecia referendum negocieri ajutor financiar, #Grecia masuri austeritate ajutor UE , #Stiri International