Cum se vede in Coreea de Nord tensiunea cu Sudul

Marti, 25 August 2015, ora 08:25
770 citiri

Negocierile de urgenta convocate intre Coreea de Nord si de Sud nu au deocamdata niciun rezultat oficial, dupa ce un incident de la inceputul lunii a dus la escaladarea tensiunilor intre cele doua tari care se afla inca, tehnic vorbind, in razboi.

Coreea de Sud doreste scuze oficiale de la Nord dupa un atac cu mina antipersonal la inceputul lunii in urma caruia doi soldati au fost mutilati, in vreme ce Nordul neaga orice responsabilitate. Negocierile sunt dificile si, in Nord, presa de stat prezinta evolutiile in obisnuita maniera belicoasa, scrie The Guardian.

KCNA Watch, un serviciu de presa oficial, este dominat de articole presarate cu declaratii exagerate si apeluri la retributie. Spre exemplu, sud-coreenii "maniaci ai razboiului" au primit un avertisment sa se comporte cu discretie, altfel risca "sa se confrunte cu spiritul razbunator care e la nivel inalt in randul soldatilor" Nordului.

Intr-un alt editorial al presei de stat se avertizeaza ca peninsula este "pe ...citeste mai departe despre "Cum se vede in Coreea de Nord tensiunea cu Sudul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord negocieri Sud, #Coreea Nord presa tensiuni , #Stiri International