Cum si-a retras Putin trupele din Siria: Mai deloc, ba chiar si-a construit o baza noua

Joi, 19 Mai 2016, ora 09:54
3291 citiri
Cum si-a retras Putin trupele din Siria: Mai deloc, ba chiar si-a construit o baza noua
Foto: Facebook/Ministerul rus al Apararii

In ciuda anuntului facut in luna martie de Vladimir Putin privind plecarea trupelor rusesti din Siria, Moscova si-a retras foarte putine forte din aceasta tara, a sustinut, miercuri, un oficial american.

Mai mult, oficialul a declarat la Bagdad ca trupele rusesti si-au construit o noua baza avansata in apropiere de Palmira, arata AFP.

Putin face o miscare neasteptata: A ordonat retragerea fortelor ruse din Siria

"Capacitatile" militare rusesti in Siria "sunt aproape aceleasi sau aproape identice" celor existente inaintea anuntarii retragerii partiale de catre presedintele rus, a indicat colonelul Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei internationale (Operation Inherent Resolve) care actioneaza impotriva gruparii Statul Islamic.

Rusii "continua sa aiba forte aeriene acolo, ei continua sa aiba forte terestre, ei continua sa aiba artilerie", a indicat colonelul Warren.

Dar bombardamentele aeriene rusesti sunt in prezent mai orientate impotriva jihadistilor din ...citeste mai departe despre "Cum si-a retras Putin trupele din Siria: Mai deloc, ba chiar si-a construit o baza noua" pe Ziare.com

#Putin trupe retragere Siria, #americani trupe rusesti Siria, #trupe rusesti retragere Siria , #Stiri International