Cum va reactiona NATO in cazul in care Rusia ataca?

Luni, 23 Februarie 2015, ora 14:34
904 citiri
Cum va reactiona NATO in cazul in care Rusia ataca?
Foto: NATO

Cu toate ca NATO sustine ca fortele sale sunt pregatite pentru orice actiune ostila a Rusiei, liderii politici ai Aliantei vor avea nevoie de ceva timp pentru a emite ordinele de lupta. Asta, in conditiile in care avioanele de razboi ale Kremlinului testeaza reactiile fortelor aeriene ale statelor membre.

Oricare ar fi scenariul pe care Rusia il va pune in aplicare - un atac deschis impotriva estului Europei, un razboi prin inlocuitori, luptat de rebeli pro-rusi, o infiltrare de genul Crimeea - suspiciunea imediata pentru acesta va cadea imediat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie, intr-un editorial Bloomberg.

Este mai putin limpede insa cine va ordona riposta NATO. Cele 20 de Guverne din Alianta doresc fiecare sa aiba un cuvant de spus, ceea ce poate incetini detasarea fortei de reactie rapida, compusa din 5.000 de soldati, ce trebuie sa apere estul Europei.

Comandantul NATO "nu are control operational pe timp de pace si ar trebui sa astepte ca Guvernele aliate sa ...citeste mai departe despre "Cum va reactiona NATO in cazul in care Rusia ataca?" pe Ziare.com

#NATO conflict Rusia, #NATO capacitate raspuns Rusia , #Stiri International