Cum vrea UE sa scape de refugiati: Va da un miliard de euro la ONU

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 07:39
699 citiri
Cum vrea UE sa scape de refugiati: Va da un miliard de euro la ONU
Foto: Facebook/UNHCR

Cele 28 de state membre ale UE au convenit sa mobilizeze o suma suplimentara de cel putin un miliard de euro pentru agentiile ONU care ii ajuta pe refugiati in tarile vecine Siriei, a anuntat presedintele Consiliului European Donald Tusk, in noaptea de miercuri spre joi.

Acest pachet va merge in principal la Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) si Programul Alimentar Mondial (PAM), a confirmat Tusk la sfarsitul unui summit european la Bruxelles asupra crizei migratiei, informeaza AFP si Reuters.

Presedintele Consiliului a anuntat de asemenea infiintarea de asa-numite hot spots, centre de primire si inregistrare a migrantilor in Italia si Grecia, "pana la sfarsitul lunii noiembrie".

"Am fost de acord cu totii asupra faptului ca aceste hot spots vor fi instalate pana la sfarsitul lunii noiembrie", a precizat Tusk.

Iohannis anunta ce s-a decis la Consiliul European: Cati bani va plati Romania pentru refugiatiUE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face ...citeste mai departe despre "Cum vrea UE sa scape de refugiati: Va da un miliard de euro la ONU" pe Ziare.com

#UE bani ONU refugiati, #decizii Consiliul European refugiati , #Stiri International