Curtea Europeana de Conturi: Romania si Bulgaria nu erau pregatite pentru aderarea la UE in 2007

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 11:29
998 citiri
Curtea Europeana de Conturi: Romania si Bulgaria nu erau pregatite pentru aderarea la UE in 2007
Foto: Arhiva Ziare.com

Un raport recent al Curtii Europeane de Conturi dezvaluie faptul ca institutia s-a opus initial aderarii Romaniei si Bulgariei la UE in anul 2007, afirmand in mod explicit ca cele doua tari aveau nevoie de mai mult timp pentru a se pregati.

Intr-un raport al Curtii Europeane de Conturi, institutia precizeaza ca doreste sa evite situatii similare in cazul viitoarelor extinderi ale Uniunii Europene, relateaza site-ul EurActiv.com.

Istvan Szabolcs Fazakas, membru al Curtii Europeane de Conturi, a prezentat presei un raport de audit privind modul in care s-a desfasurat programul de asistenta preaderare la UE in cazul statelor din regiunea Balcanii de Vest.

Citeste si Romania si Bulgaria, 8 ani de la aderarea la UE: Blestem sau binecuvantare?

Oficialul european a relatat experienta sa in calitate de presedinte al Comisiei pentru ...citeste mai departe despre "Curtea Europeana de Conturi: Romania si Bulgaria nu erau pregatite pentru aderarea la UE in 2007" pe Ziare.com

#Curtea Europeana Conturi Romania, #Romania Bulgaria aderare UE, #Romania Bulgaria Uniunea Europeana , #Stiri International