Cutremur in Indonezia, la cateva zile dupa tsunamiul care a lasat in urma sute de morti

Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 08:21
959 citiri
Cutremur in Indonezia, la cateva zile dupa tsunamiul care a lasat in urma sute de morti
Foto: Arhiva Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs, vineri, in provincia Papua de Vest din Indonezia, a anuntat Institutul Geologic American. Seismul a cauzat o stare de panica la cateva zile dupa ce un tsunami a ucis sute de oameni in vestul arhipelagului.

Autoritatile indoneziene sustin ca seismul a avut o magnitudine de 6,1 si au declarat ca a fost "resimtit foarte puternic timp de cateva secunde", relateaza Reuters.

Nu exista informatii despre posibile victime sau pagube materiale. Regiunea din Papua, care reprezinta jumatate din insula cunoscuta sub numele de Noua Guinee, este slab populata.

Epicentrul cutremurului se afla pe uscat in apropierea orasului Manokwari la o adancime de 55 km. Agentia meteorologica indoneziana a transmis ca nu are potentialul de a declansa un tsunami.

Autoritatile din Indonezia ridica nivelul alertei pentru vulcanul Anak Krakatau. Exista riscul unor noi eruptiiTsunamiul a ucis peste 430 de oameni si a lasat in urma un peisaj apocaliptic: Inundatiile fac aproape imposibila misiunea salvatorilor din Indonezia (Foto&Video)Imaginile dezastrului ramas in urma tsunamiului care a lovit Indonezia si marturii ale supravietuitorilor. Bilantul trece de 1.000 de morti si raniti (Foto&Video) ...citeste mai departe despre "Cutremur in Indonezia, la cateva zile dupa tsunamiul care a lasat in urma sute de morti" pe Ziare.com

#cutremur indonezia, #cutremur Indonezia tsunami , #Stiri International