Da sau Nu! Cat de mult vor suferi grecii dupa un referendum istoric?

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 12:46
972 citiri
Da sau Nu! Cat de mult vor suferi grecii dupa un referendum istoric?

Rezultatul va decide doar cat de grea va fi povara Greciei si cum va fi purtata de cetateni.

Sondajele publicate vineri aratau ca societatea elena este polarizata intre Da si Nu, dar cei care vor sa accepte planul de austeritate propus de institutiile financiare si vor sa ramana in zona Euro i-au intrecut cu putin (sondajele sunt in marja de eroare) pe populistii sustinatori ai Guvernului Tsipras. Dar ce se va intampla in Grecia dupa referendumul de duminica?

In cazul in care sustinatorii planului de austeritate si ai pastrarii monedei Euro castiga, adica votantii "DA", atunci, Guvernul Syriza se va prabusi. Exista multe sanse ca premierul Tsipras si ministrul de Finante Varoufakis sa demisioneze imediat.

Cel mai probabil, in cazul unei victorii a sustinatorilor monedei unice, Banca Centrala Europeana va acorda un ajutor financiar de urgenta bancilor grecesti, cu conditia acceptarii planului de reforma. Dar va fi o problema, cine va negocia cu reprezentantii troicii, cei care ...citeste mai departe despre "Da sau Nu! Cat de mult vor suferi grecii dupa un referendum istoric?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum criza Grecia, #consecinte referendum Grecia, #plan salvare Grecia , #Stiri International