Daca ar fi sa aleaga din nou, britanicii nu ar mai vrea sa plece din UE - sondaj

Duminica, 06 Ianuarie 2019, ora 20:34
1072 citiri
Daca ar fi sa aleaga din nou, britanicii nu ar mai vrea sa plece din UE - sondaj
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Un sondaj de opinie realizat recent YouGov arata ca tot mai multi britanici ar vota ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, iar multi dintre ei chiar isi doresc organizarea unui nou referendum pe aceasta tema.

Dupa eliminearea respondentilor care s-au declarat indecisi sau nu au vrut sa raspunda, rezultatele sunt 54-46% in favoarea ramanerii in UE si 53-47% in favoarea organizarii unui nou referendum pe tema Brexit.

La referendumul din 2016, 52% din alegatorii care au votat au ales ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana, in timp ce 48% au votat pentru ca tara lor sa ramana in Blocul comunitar.

Marea Britanie ar urma sa paraseasca Uniunea Europeana pe 29 martie, insa premierul britanic Theresa May intampina probleme in a convinge Parlamentul de la Londra sa aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic. Theresa May se opune cu vehementa organizarii unui nou referendum. ...citeste mai departe despre "Daca ar fi sa aleaga din nou, britanicii nu ar mai vrea sa plece din UE - sondaj" pe Ziare.com

#Brexit sondaj, #referendum Brexit, #Brexit acord , #Stiri International