Dan Dungaciu: O Moscova ingrozitor de linistita - Interviu

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 12:20
785 citiri
Dan Dungaciu: O Moscova ingrozitor de linistita - Interviu
Foto: voceabasarabiei.net

"Moscova are doua instrumente majore pentru a controla miscarile politice ale Chisinaului. Una este parghia transnistreana, a doua migratia din Rusia. Niciuna dintre ele nu a fost in realitate folosita pana acum!", avertizeaza prof. Dan Dungaciu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, directorul Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane descifreaza mesajele transmise de presedintele Vladimir Putin in discursul despre starea natiunii tinut in fata Parlamentului rus.

Ca in fiecare an in decembrie, presedintele Putin s-a adresat Dumei in discursul sau asupra natiunii. Ce impresie v-a facut?

E un discurs care, structural si tematic, este in ton cu cele anterioare. Dar in 2013 avem de-a face cu un discurs incomparabil mai triumfalist decat cel din 2012. Succesele Rusiei sunt mult mai accentuate, se simte un Putin relaxat, mai stapan pe sine, mai convins de importanta Rusiei pe plan mondial.

In prima parte, cea dedicata explicit problematicii ...citeste mai departe despre "Dan Dungaciu: O Moscova ingrozitor de linistita - Interviu" pe Ziare.com

#Dungaciu Putin discurs Duma, #Putin discurs starea natiunii, #Dungaciu Moscova Moldova emigratie , #Stiri International