Danemarca ignora criticile si adopta controversata reforma a sistemului de azil

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 09:14
956 citiri
Danemarca ignora criticile si adopta controversata reforma a sistemului de azil
Foto: Facebook/Lars Lokke Rasmussen

Parlamentul danez supune la vot, marti, controversata reforma a sistemului sau de azil, in contextul in care Europa se confrunta in ultimele luni cu un val masiv de refugiati dinspre Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Premierul liberal Lars Lokke Rasmussen (foto), al carui guvern minoritar este sustinut de formatiunea nationalista Partidul Popular Danez, si-a asumat ceea ce el a numit "proiectul de lege cel mai gresit inteles din istoria Danemarcei".

"Multi refugiati se indreapta spre frontierele noastre, suntem supusi unei presiuni enorme", a explicat luni, la Bruxelles, ministrul danez pentru Imigratie, Inger Stoiberg, in fata Comisiei pentru Libertati Civile a Parlamentului European (LIBE).

Acuzat de Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) ca alimenteaza "teama si xenofobia", proiectul de lege prevede, printre altele, diminuarea ajutoarelor sociale, confiscarea obiectelor de valoare ale migrantilor si prelungirea duratei de reintregire a familiilor ...citeste mai departe despre "Danemarca ignora criticile si adopta controversata reforma a sistemului de azil" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Danemarca lege imigranti, #Danemarca azilanti confiscare bunuri , #Stiri International