David Cameron se intoarce in politica? E in carti pentru functia de secretar general al NATO

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 22:01
2107 citiri
David Cameron se intoarce in politica? E in carti pentru functia de secretar general al NATO
Foto: Twitter/David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron este luat in considerare pentru rolul de secretar general al NATO, candidatura sa fiind discutata de membrii Guvernului de la Londra.

Consilierii Theresei May, care vrea ca tara sa sa joace un rol mai mare in NATO dupa Brexit, cred ca Londra are cele mai mari sanse sa obtina functia, daca inainteaza candidatura unui fost premier, pentru ca, "in ultimul timp, fosti premieri au castigat in fata ministrilor de Externe sau ai Apararii", a declarat o sursa din Guvern.

Mandatul actualului secretar general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a inceput in 2014 si expira in 2018. Succesorul sau va fi decis in urma negocierilor informale intre aliati.

"Acest lucru inseamna ca un potential candidat trebuie sa inceapa sa discute despre subiectele corecte, sa participe la diverse conferinte, precum Conferinta pentru Securitate de la Munchen si (Forumul Economic de la - n.red.) Davos", a precizat sursa.

O sursa NATO a apreciat ca Marea Britanie se afla ...citeste mai departe despre "David Cameron se intoarce in politica? E in carti pentru functia de secretar general al NATO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#David Cameron secretar eneral NATO, #David Cameron revine politica, #Marea Britanie sefie NATO , #Stiri International