De ce are nevoie UE: Ucraina, antidotul pentru fascistii Europei

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 14:25
1419 citiri
De ce are nevoie UE: Ucraina, antidotul pentru fascistii Europei
Foto: Arhiva

Europa are o problema, iar Ucraina ar putea fi solutia, sustine un istoric american, care se arata ingrijorat de succesul covarsitor al partidelor extremiste in Parlamentul European.

Timothy Snyder, profesor de istorie la Universitatea Yale, specializat in istoria Europei Centrale si de Est, si-a manifestat preocuparea fata de faptul ca partidele anti-europene au castigat numeroase mandate la Bruxelles, in special in Franta, unde formatiunea de extrema dreapta Frontul National a obtinut un scor de 25% in urma alegerilor europarlamentare. Observatiile sale au fost prezentate intr-un articol publicat pe New York Review of Books.

In aceeasi zi cu europarlamentarele au avut loc alegeri prezidentiale in Ucraina. Aici, prezenta la vot a fost ridicata, respectiv de 61%, iar candidatul castigator, Petro Porosenko, s-a bazat pe o doctrina pro-europeana, in timp ce candidatii de extrema dreapta, care au obtinut ...citeste mai departe despre "De ce are nevoie UE: Ucraina, antidotul pentru fascistii Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#extremisti UE, #extremisti Parlament European, #extremisti UE Ucraina, #Ucraina UE , #Stiri International