De ce ataca Statul Islamic Franta si Germania? Care este adevarata miza

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 19:00
1855 citiri
De ce ataca Statul Islamic Franta si Germania? Care este adevarata miza
Foto: Captura video YouTube

Lasand la o parte luptele pe care le duce in Siria, Statul Islamic are ambitii chiar mai mari in Europa, mai exact in Germania si Franta.

Nu degeaba Statul Islamic s-a grabit sa revendice atacul recent din targul de Craciun din Berlin, chiar daca teroristul Anis Amri nici nu fusese inca prins (ulterior tunisianul de 24 de ani a fost ucis, cateva zile mai tarziu, la Milano), scrie Politico.

Repeziciunea cu care isi asuma atacurile este o dovada in plus ca pentru Statul Islamic e extrem de important sa castige puncte in fata Germaniei. Asta pentru ca Germania este tinta majora din strategia Statului Islamic in Europa. E important sa intelegem de ce, pentru a gasi si posibilele solutii, mai afirma sursa.

Campania Statului Islamic in Europa a inceput inca din 24 mai 2014, cand Mehdi Nemmouche a lansat un atac la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, in care au murit 4 oameni. Atacul a venit dupa un an de cand Statul Islamic a anuntat ca a cucerit Irak si Levant, precum si orasul sirian ...citeste mai departe despre "De ce ataca Statul Islamic Franta si Germania? Care este adevarata miza" pe Ziare.com

#stat islamic atentate Europa, #Stat Islamic atentate Germania, #Stat Islamic atentate Franta, #Stat Islamic miza Europa , #Stiri International