De ce Belgia? E vorba despre motivatie si oportunitate, ca in cazul oricarei crime

Vineri, 25 Martie 2016, ora 18:06
977 citiri

Dupa atacurile teroriste care au avut loc, marti, la Bruxelles, multa lume s-a intrebat: "De ce Belgia? Cum a ajuns aceasta mica tara europeana o tinta pentru radicalii extremisti?". Este vorba despre motivatie si oportunitate, ca in cazul oricarei crime, raspunde analistul Peter Neumann.

In plus, institutiile de securitate belgiene sunt slabe, a mai subliniat Peter Neumann, profesor la King's College si director al Centrului International pentru Studierea Radicalizarii (ICSR), raspunzand intrebarilor adresate de Vox.com.

Potrivit acestuia, Belgia este tara europeana care are cei mai multi cetateni cu probleme legate de extremism de pe intregul continent si totodata locul unde retelele radicale sunt cele mai puternice. Iar pentru ca statul a inchis ochii ani de zile in fata acestui fenomen care continua sa ia amploare, producerea atentatelor era doar o chestiune de timp.

Primele atacuri au avut loc la Paris, dar au fost pregatite in Belgia

"Jihadismul in Belgia reprezinta o ...citeste mai departe despre "De ce Belgia? E vorba despre motivatie si oportunitate, ca in cazul oricarei crime" pe Ziare.com

#atentate Bruxelles, #jihadisti Belgia, #atentate Belgia , #Stiri International