De ce dezerteaza jihadistii Statului Islamic: S-au plictisit, sunt pusi sa spele toalete sau nu au primit masini scumpe

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 10:27
793 citiri

Cel putin 58 de jihadisti si-au anuntat public "dezertarea" din gruparea terorista Statul Islamic, iar vocile lor ar putea descuraja alte persoane sa se alature extremistilor, se arata intr-un nou raport.

Potrivit raportului intocmit de Centrul International pentru Studiul Radicalizarii (ICSR) de la Colegiul King din Londra, marturiile zguduie imaginea unei "grupari unite de o ideologie comuna", relateaza Washington Post.

ICSR cerut guvernelor sa nu pedepseasca dezertorii, ci din contra, sa ii ajute sa se reintegreze in siguranta, sustind ca marturiile lor ar putea fi "o contrapondere puternica la propaganda Statului Islamic".

"Nu nu credem ca dezertorii sunt sfinti, sustinatori ai democratiei liberale sau cetateni model", a declarat Peter Neumann, seful de ICSR. "Dar povestile si argumentele lor sunt valoroase, deoarece ei au experienta pe care nimeni altcineva nu o are", a punctat Neumann.

Aberatia zilei: Sa stai la coada ca sa sari in aer - Coruptie, nepotism, blat in ...citeste mai departe despre "De ce dezerteaza jihadistii Statului Islamic: S-au plictisit, sunt pusi sa spele toalete sau nu au primit masini scumpe" pe Ziare.com

#dezertori Statul Islamic, #marturii dezertori Statul Islamic , #Stiri International