De ce este Hong Kong liderul de necontestat al globalizarii

Marti, 26 Februarie 2013, ora 09:20
1902 citiri
De ce este Hong Kong liderul de necontestat al globalizarii

Hong Kong ocupa fara probleme prima pozitie in clasamentul celor mai globalizate 60 de tari si teritorii din lume, realizat de compania de consultanta Ernst & Young, fiind urmat, la distanta, de Singapore si Irlanda.

Fostul teritoriu britanic, care acum apartine Chinei, se afla pe primul loc al acestui top pentru al treilea an la rand, cu un scor in acest an de 7,81 de puncte, in timp ce Singapore si Irlanda au acumulat 6,31 si respectiv 5,63 de puncte.

Autorii studiului au chestionat 730 de conducatori de intreprinderi din intreaga lume si au stabilit un "indice al nivelului de globalizare" pentru 60 de economii din lume.

Hong Kong - o regiune administrativa speciala a Chinei - isi pastreaza pozitia de lider la trei din cele cinci criterii in baza carora a fost calculat indicele globalizarii: libera circulatie a capitalului, transferul de tehnologie si idei, integrarea culturala.

In plus, Hong Kong are cel mai inalt nivel de acoperire de internet de mare viteza pe plan international.

Totusi, nivelul crescut al preturilor la locuinte, poluarea ridicata si lipsa locurilor in scolile internationale au dus la o oarecare reducere a fluxului de migranti in Hong Kong, dupa cum relateaza South China Morning Post.

Cu toate acestea, fosta enclava britanica isi poate mentine pozitia de lider in acest top, fara probleme, pana in 2015, considera expertii de la Ernst & Young.

Printre primele zece au fost incluse in topul mondial al globalizarii Belgia, Elveta, Olanda, Suedia, Danemarca, Ungaria si Marea Britanie. China se situeaza pe locul 44, cu mult in urma Taiwanului, care se situeaza pe locul 15, si inaintea Rusiei, clasata pe pozitia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top globalizare, #clasament tari globalizare, #indice globalizare Ernst Young, #globalizare Hong Kong , #Stiri International