De ce ne facem ca nu exista Transnistria? (II)

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 11:16
1177 citiri
De ce ne facem ca nu exista Transnistria? (II)

Transnistria are o politica guvernata de doua mari paradigme:

1. Fiecare noua zi in care Transnistria exista ca entitate se datoreaza Rusiei: regiunea este pazita de armata rusa (aflata acolo sub forma de trupe de mentinere a pacii), iar supravietuirea populatiei se datoreaza subventiilor rusesti: regimul de la Tiraspol obtine anual intre 300 si 400 milioane de dolari din vanzarea de gaz piratat si primeste anual un ajutor de 150 milioane de dolari din Federatia Rusa pentru pensii si pentru intretinerea infrastructurii.

Mai mult, 80% din cei 270 milioane de dolari remiteri ale transnistrenilor plecati la munca in strainatate vin tot din Rusia, contribuind la compensarea unui deficit de cont curent de 850 milioane de dolari (cam 93% din PIB-ul declarat oficial).

2. Paradigma politicii "interne" transnistrene este conflictul dintre presedintele Sevciuc si familia Kazmalii, detinatoarea holdingului Serif. La baza conflictului "pe fata" sta actul de fronda din 29 decembrie 2012 ...citeste mai departe despre "De ce ne facem ca nu exista Transnistria? (II)" pe Ziare.com

#Transnistria alegeri, #Transnistria Moldova Romania , #Stiri International