De ce nu au bombardat pana acum americanii izvorul de bani al Statului Islamic: Fostul sef CIA face dezvaluiri

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 09:29
802 citiri
De ce nu au bombardat pana acum americanii izvorul de bani al Statului Islamic: Fostul sef CIA face dezvaluiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul sef CIA Michael Morell a dezvaluit ca fortele coalitiei internationale care lupta impotriva Statului Islamic au evitat sa atace sonde petroliere ale jihadistilor, pentru ca s-au gandit la consecintele pe care le poate avea aceasta actiune asupra mediului inconjurator.

"Nu am tintit sonde de petrol - adica sa lovim efectiv sonde petroliere controlate de ISIL - pentru ca nu am vrut sa provocam pagube mediului si nu am vrut sa distrugem acea infrastructura", a declarat fostul sef al spionilor americani, citat de Washington Times.

Morell a precizat ca el nu mai are acces in camera in care consilierii de securitate ai presedintelui SUA Barack Obama iau decizii secrete, insa fostul director CIA a explicat care era rationamentul inainte de atentatele din Paris.

"Era un rationament acolo...nu voiam sa distrugem acele cisterne cu petrol, pentru ca acea infrastructura le va fi necesara oamenilor, cand ISIL va disparea. In plus, am fi afectat mediul inconjurator", a lamurit ...citeste mai departe despre "De ce nu au bombardat pana acum americanii izvorul de bani al Statului Islamic: Fostul sef CIA face dezvaluiri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA Statul Islamic petrol, #SUA bombardat petrol ISIL, #Statul Islamic petrol , #Stiri International