De ce nu ne putem abtine sa-l urmarim pe Trump. Strategiile unui presedinte obsedat de audienta

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 14:17
1263 citiri
De ce nu ne putem abtine sa-l urmarim pe Trump. Strategiile unui presedinte obsedat de audienta
Foto: Facebook/Donald Trump

Cand americanii s-au adunat in jurul mesei de Ziua Recunostintei, anul acesta, o persoana era in gandurile si pe buzele tuturor. In multe dintre familiile americane spiritele s-au incins pe marginea discutiilor legate de presedinte. In restul familiilor, subiectul Trump si al politicii, in general, a fost unul inchis, interzis, pentru armonia tuturor mesenilor.

Niciuna dintre aceste situatii nu este surprinzatoare, dat fiind faptul ca Trump pare sa fie peste tot. Se vorbeste constant despre el, lumea se gandeste constant la el, urmarindu-i non-stop fiecare miscare. Contul sau de Twitter a devenit o obsesie nationala, arata CNN.

Spre deosebire de oricare presedinte din istoria recenta a SUA, Trump atrage atentia natiunii asa cum ar reusi sa o faca doar un nume foarte greu de la Hollywood. Este starul celui mai urmarit reality-show, unul care se desfasoara live in Biroul Oval. Actiunea e alerta, plina de neprevazut, asa cum nu s-a intamplat vreodata in zeci de ani. Toata America si nu numai asteapta sa vada cine e urmatorul care intra in dizgratie si ce nebunie va mai aduce episodul viitor.

Dar de ce e asa de dificil, imposibil, sa nu fii atent tot timpul la Trump? Ceea ce se intampla paradoxal in conditiile in care Trump "se bucura" de cea mai mica popularitate dintre toti presedintii din istoria moderna a Americii. E clar ca succesul sau nu are de-a face cu iubirea americanilor.

Strategiile presedintelui vedeta de televiziune

Exista insa cateva elemente ce ar putea explica cum de Trump atrage ca un magnet intreaga atentie, chiar daca multi si-ar dori sa intoarca privirea, remarca sursa.

E scandalos tocmai pentru a atrage atentia. Foloseste in mod constant un limbaj nepotrivit pentru un presedinte si se lanseaza in atacuri impotriva unor persoane care nu ar trebui sa fie tinte pentru un presedinte.

Nu se fereste sa minta, asa cum a facut-o vineri, sustine CNN, amintind de o postare a presedintelui, in care acesta a afirmat ca fost sunat de Time, care i-a spus ca probabil va fi desemnat "Persoana anului 2017", dar ca va trebui sa fie de acord cu un amplu interviu si cu o sedinta foto. "Am spus pas, multumesc oricum", a mai scris presedintele pe Twitter.

Time Magazine called to say that I was PROBABLY going to be named "Man (Person) of the Year," like last year, but I would have to agree to an interview and a major photo shoot. I said probably is no good and took a pass. Thanks anyway!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 24, 2 ...citeste mai departe despre "De ce nu ne putem abtine sa-l urmarim pe Trump. Strategiile unui presedinte obsedat de audienta" pe Ziare.com

#Trump audiente, #Trump rating, #Trump controverse, #analiza vizibilitate Trump, #Donald Trump carisma, #Trump popularitate, #Trump masuri controversate , #Stiri International