De ce Putin nu poate declansa un nou razboi mondial?

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 12:28
1456 citiri
De ce Putin nu poate declansa un nou razboi mondial?
Foto: Arhiva

Comportamentul actualului lider de la Kremlin aminteste de cel al lui Hitler doar prin motivatiile de ordin etnic. Ambii dictatori s-au folosit de "nevoia de a proteja minoritatea nationala aflata pe teritoriul strain".

Vladimir Putin a anexat Crimeea si a trimis agenti provocatori in estul Ucrainei, masand trupe militare la granita, justificand agresiunea prin faptul ca doreste sa-i salveze pe rusii care traiesc in tara vecina.

Sub acelasi pretext, Hitler a anexat Austria, a invadat Cehoslovacia si Polonia. Suntem in aceeasi poveste, dar de aici si pana a spune ca urmeaza un nou razboi mondial e o cale lunga.

Sunt istorici, precum Eduard Lucas in cartea "The New Cold War" (Noul Razboi Rece), care vorbesc despre un posibil conflict planetar, dar sunt cateva elemente care lipsesc.

Senatorul John McCain, republican, aflat in vizita la Chisinau, a caracterizat Rusia ca fiind "o benzinarie condusa de mafioti". E o descriere extrema, dar precisa. Vladimir Putin e un lider ...citeste mai departe despre "De ce Putin nu poate declansa un nou razboi mondial?" pe Ziare.com

#Vladimir Putin razboi mondial, #Rusia Razboi Rece SUA , #Stiri International