De ce Romania trebuie sa spuna NU armatei europene. Miza lui Iohannis la Bratislava

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 18:07
733 citiri
De ce Romania trebuie sa spuna NU armatei europene. Miza lui Iohannis la Bratislava

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, anunta in martie 2015 ca UE trebuie sa dezvolte o armata comuna care ar demonstra Rusiei ca "Europa este pregatita sa-si apere valorile".

Ideea este sustinuta vehement si de ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. De la anuntul din martie 2015, ambii lideri politici s-au intrecut in declaratii anti-americane si pro-ruse.

SUA si cel mai important aliat european, Marea Britanie, s-au declarat ferm impotriva ideii. Liderii de la Londra au aratat ca acest proiect ameninta cooperarea transatlantica si afecteaza securitatea continentului european.

Romania trebuie sa respinga ferm planul franco-german care nu face decat sa dubleze capabilitatile NATO si sa decupleze forte importante de sub mandatul NATO pentru a le pune la dispozitia unor birocrati lipsiti de vointa politica, asa cum s-a vazut in crizele recente.

Singura optiune pentru Romania ramane atasamentul fata de NATO si fata de Parteneriatul Strategic cu ...citeste mai departe despre "De ce Romania trebuie sa spuna NU armatei europene. Miza lui Iohannis la Bratislava" pe Ziare.com

#Romania armata UE , #Stiri International