De ce se tem europenii de imigranti: Le fura joburile si comit atentate - studiu Ipsos

Marti, 23 August 2016, ora 08:19
711 citiri
De ce se tem europenii de imigranti: Le fura joburile si comit atentate - studiu Ipsos
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Confruntate cu un val de imigratie inedit dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, o mare proportie din locuitorii tarilor de primire a acestora estimeaza ca imigrantii sunt prea numerosi si doar 20% considera prezenta lor pozitiva.

Un studiu realizat de institutul Ipsos in 22 de tari si publicat luni de AFP releva "o neincredere din ce in ce mai mare fata de migranti", in special in Franta si in Belgia, tari care au fost recent tinte ale unor sangeroase atentate jihadiste,

In medie, 49% dintre persoanele intervievate considera ca imigrantii sunt prea numerosi, in special in Europa (65% in Italia, 60% in Belgia, 57% in Franta, 50% in Germania, 49% in Marea Britanie).

Si doar 20% dintre acestea estimeaza prezenta migrantilor ca fiind pozitiva pentru tarile lor (35% in Marea Britanie, 20% in Spania, 18% in Germania, 11% in Franta si in Belgia, 10% in Italia).

"Imaginile afluxului de refugiati pe coastele mediteranene, intre altele, accentueaza teama de fenomene migratorii ...citeste mai departe despre "De ce se tem europenii de imigranti: Le fura joburile si comit atentate - studiu Ipsos" pe Ziare.com

#teama imigranti Europa, #imigranti atentate Europa , #Stiri International