De ce Statul Islamic continua sa castige si care sunt vulnerabilitatile sale

Sambata, 30 Mai 2015, ora 18:44
1006 citiri
De ce Statul Islamic continua sa castige si care sunt vulnerabilitatile sale
Foto: Captura video Youtube/ BBC

Fortele irakiene si-au unit eforturile pentru a stopa succesul fulminant pe care l-a avut Statul Islamic in capturarea orasului Ramadi, iar premierul Haider al Abadi a promis un contraatac "in cateva zile".

Bagdadul cauta sa intoarca cel mai umilitor episod din razboiul cu jihadistii islamici, de la caderea Mosulului, in urma cu aproape un an, relateaza CNN, care aminteste de "povestea de succes" a Statului Islamic, dupa capturarea oraselor Ramadi si Palmira.

Imagini revoltatoare cu Statul Islamic distrugand vestigiile din Palmira, vechi de 4.000 de ani (Video)

Succesul gruparii teroriste este atribuit nu doar tacticii si organizarii sale, ci si slabirii sau epuizarii oponentilor sai, precum si sustinerii de care se bucura in randul comunitatii sunnite din Irak si Siria.

Cu cat sunt luptatorii Statului Islamic mai mult inradacinati peste tot, cu atat este mai greu sa fie expulzati, iar fortele de securitate irakiene cu siguranta nu sunt capabile sa actioneze singure. In ...citeste mai departe despre "De ce Statul Islamic continua sa castige si care sunt vulnerabilitatile sale" pe Ziare.com

#vulnerabilitati Statul Islamic, #victorii Statul Islamic, #Statul Islamic Irak, #Statul Islamic Siria , #Stiri International