De ce vine presedintele Frantei la Bucuresti

Joi, 24 August 2017, ora 06:46
1099 citiri
De ce vine presedintele Frantei la Bucuresti

Presedintele Frantei vine la Bucuresti cu dorinta sa concretizeze o promisiune din campania electorala, si anume gasirea unei formule de reglementare a situatiei muncitorilor transferati dintr-un stat al Uniunii Europene in altul.

Este vorba de asa numitul dumping social, cum s-a exprimat Emmanuel Macron, dar aceasta nu va fi singura tema de discutii.

Dupa vizita in Romania, presedintele Frantei va merge la Varna, unde se va intalni cu presedintele si prim-ministrul Bulgariei. Miercuri, Emmanuel Macron s-a aflat la Salzburg, in Austria, pentru discutii cu cancelarul Christian Kern si prim-ministrii din Slovacia si Cehia.

Presedintele Frantei va fi insotit la Bucuresti atat de ministrul Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, cat si de Philippe Etienne, consilierul sau diplomatic, fost ambasador la Bucuresti, un diplomat de cariera cu care Romania a cooperat excelent, mai ales in perioada de preaderare, in care ne ocupam de inchiderea parcursului european si a dosarelor de integrare.

Philippe Etienne a reprezentat un extraordinar sprijin pentru integrarea Romaniei si un diplomat cu care am cooperat foarte, foarte bine. Prin urmare, prezenta sa la Bucuresti poate fi considerata un bun semnal.

Un semnal proeuropean

In afara de subiectul mentionat anterior, la Bucuresti partea franceza mai doreste si sa transmita un anume tip de semnal proeuropean, cum s-a exprimat Emmanuel Macron, pentru tarile care sunt ancorate ceva mai serios in procesul european si in ideea de solidaritate europeana.

Din discutii nu vor lipsi temele legate de dialogul in ceea ce priveste viitorul UE. De asemenea, cred ca se vor discuta si aspecte privind migratia, situatia comunitatii rroma, o tema care nu a lipsit niciodata din dialogul cu partea franceza, dar si aspecte privind estul Romaniei, mai ales situatia din Republica Moldova si Transnistria.

Securitate

Totodata, prin prezenta in Romania, presedintele Macron vrea sa transmita un mesaj puternic de solidaritate cu statele NATO de la frontiera estica (si in contextul in care Franta are una dintre cele mai reduse contributii la eforturile de descurajare politico-militara in aceasta regiune), conform deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varsovia.

Avand in vedere cresterea exponentiala a riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii in zona Marii Negre, presedintele Macron va da asigurari ca din perspectiva Frantei aceasta stare de fapt va fi fundamental schimbata atat din punct de vedere strateg ...citeste mai departe despre "De ce vine presedintele Frantei la Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Macron vizita Bucuresti, #Emmanuel Macron vizita Romania , #Stiri International