De ce vrea ISIL ca Europa sa declare razboi islamului

Duminica, 07 August 2016, ora 18:53
998 citiri
De ce vrea ISIL ca Europa sa declare razboi islamului
Foto: Arhiva Ziare.com

Recentele atacuri din Franta si Germania fac parte din strategia Statului Islamic de a crea ura impotriva musulmanilor in tarile europene si de a radicaliza cat mai multi musulmani de pe continent. Iar retorica razboinica a liderilor europeni mai mult ajuta organizatia terorista.

Este opinia lui Gwynne Dyer, jurnalist, istoric si specialist in relatii international, publicata intr-un editorial pe site-ul Vox Europe.

"Tara noastra este in razboi", spunea presedintele francez Francois Hollande pe 26 iulie, dupa ce un preot a fost ucis intr-o biserica de doi adepti ai Statului Islamic. Este genul de lucru pe care liderii se simt obligati sa il spuna in vremuri ca acestea, insa transmite mesajul gresit, sustine autorul articolului.

Avioanele de lupta ale Frantei deja bombardeaza Statul Islamic in Siria, iar asta se poate numi un fel de razboi. Insa nu despre acest lucru vorbea presedintele Hollande. El spune ca Franta este cumva in razboi la ea acasa. "Democratia noastra este ...citeste mai departe despre "De ce vrea ISIL ca Europa sa declare razboi islamului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Europa razboi islamic, #Statul Islamic Europa , #Stiri International