De la bikini la burkini: Ne arata istoria ce se va intampla?

Duminica, 28 August 2016, ora 12:41
782 citiri

In anii '50, femeile care indrazneau sa poarte costum de baie din doua piese, pe plajele din Italia, erau amendate.

O astfel de costumatie era considerata ofensatoare, indecenta. 60 de ani mai tarziu, femeile care poarta burkini sunt amendate pe plajele din Franta. Intre timp, bikinii "indecenti" au implinit 70 de ani.

De ce vestimentatia femeilor, mai ales cea purtata la plaja, atrage atat de mult atentia, starnind controverse si facand sa fie date legi care sa reglementeze ce poate si ce nu sa poarte o femeie? Mai mult, barbatii sunt cei care in general decid ce poate purta si ce nu o femeie, atrage atentia New York Times.

Simplist spus, afirmatia "corpul femeii e un camp de batalie" pare sa aiba ceva adevar in ea, remarca publicatia. "Nu putem sa decidem ce vrem sa purtam in anul 2016?", comenteaza pe site-ul publicatiei un cititor, Sarah Fekih, in varsta de 23 de ani, din Lyon, Franta.

"Daca cineva vrea sa se imbrace sumar sau sa fie aproape goala la plaja ori acoperita ...citeste mai departe despre "De la bikini la burkini: Ne arata istoria ce se va intampla?" pe Ziare.com

#burkini vs bikini, #istorie legi haine femei, #origini evolutie costum baie femeie, #origini evolutie bikini, #femei legi haine burkini , #Stiri International