De teama lui Putin, in UE apare inca un sistem de aparare antiracheta

Vineri, 29 Mai 2015, ora 08:50
1400 citiri
De teama lui Putin, in UE apare inca un sistem de aparare antiracheta
Foto: Ministerul Apararii din Lituania

Cele trei state baltice au in vedere infiintarea unui sistem comun de aparare aeriana, ca raspuns la problemele de securitate generate de activitatea militara a Rusiei in regiune.

Ministrii Apararii din Estonia, Letonia si Lituania (toate membre NATO si UE) s-au intalnit joi in orasul lituanian Panevezys, impreuna cu omologul lor ucrainean, intr-un moment in care relatiile cu Rusia sunt destul de tensionate, ca urmare a anexarii Crimeii si conflictului din regiunea Donbas, scrie Defence News.

"Ne propunem sa analizam posibilitatea de a dezvolta un sistem de aparare aeriana cu raza medie de actiune, pentru a consolida capacitatile noastre de aparare", a declarat ministrul lituanian al Apararii, Juozo Oleka.

"Amenintarile externe ne-au determinat sa cooperam mai mult", a spus el, referindu-se la vecinul de la est, Rusia, care a speriat regiunea cu interventia sa in Ucraina.

"Situatia ramane complicata si absolut imprevizibila", a declarat si ministrul ucrainean al Apararii, ...citeste mai departe despre "De teama lui Putin, in UE apare inca un sistem de aparare antiracheta" pe Ziare.com

#tari baltice sistem antiracheta, #baltice Rusia sistem aparare aeriana , #Stiri International