Decizii istorice in China: Ce se intampla cu reeducarea prin munca si copilul unic

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 10:40
956 citiri
Decizii istorice in China: Ce se intampla cu reeducarea prin munca si copilul unic

Cea mai inalta instanta legislativa chineza a adoptat sambata motiunile care formalizeaza abolirea taberelor de reeducare prin munca si relaxarea politicii de control a nasterilor.

Aceste doua reforme emblematice au fost anuntate la jumatatea lunii noiembrie dupa o reuniune a Comitetului central al Partidului comunist chinez (PCC).

Ele au fost aprobate sambata "printr-un vot" al comitetului permanent al Adunarii nationale populare (ANP), camera de oficializare legislativa a deciziilor Partidului unic, a transmis agentia oficiala China Noua.

Format in 1957, sistemul de reeducare prin munca, sau "laojiao", permite arestarea persoanelor printr-o simpla decizie politica pentru o durata de maxim patru ani.

Surse ale unor abuzuri multiple, foarte detestate si denuntate de organizatiile de aparare a drepturilor omului, aceste tabere sunt mai ales folosite de catre autoritatile locale impotriva contestatarilor, utilizatorilor de Internet care denunta coruptia sau celor ce pornesc o ...citeste mai departe despre "Decizii istorice in China: Ce se intampla cu reeducarea prin munca si copilul unic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China lagare reeducare munca, #China politica copil unic , #Stiri International