Decretul anti-imigranti va fi pus in aplicare: Noul secretar de stat pe Justite a jurat sa apere legile lui Trump

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 13:38
5768 citiri
Decretul anti-imigranti va fi pus in aplicare: Noul secretar de stat pe Justite a jurat sa apere legile lui Trump
Foto: Twitter/Dana Boente

Noul ministru interimar american pentru Justitie, Dana Boente, a declarat, imediat dupa numire, ca va face astfel incat ordinul executiv al presedintelui Donald Trump de limitare a imigratiei sa fie aplicat.

Dana Boente, procuror federal, a fost numit de Trump in locul lui Sally Yates, din fosta administratie Obama, demisa de presedinte deoarece a refuzat aplicarea decretului, care a atras critici in SUA si in numeroase tari, transmite AFP.

El a anulat imediat instructiunile date de Sally Yates.

"Le-am dat barbatilor si femeilor din Ministerul de Justitie instructiunea de a-si face datoria asa cum am jurat si de a apara decretele legale ale presedintelui nostru", a precizat Boente intr-un comunicat.

Luni seara, presedintele Trump a demis-o pe Sally Yates, apoi l-a inlocuit pe seful interimar al Serviciului de imigratie si vami (ICE), Daniel Ragsdale, de asemenea un fost reprezentant al administratiei Obama. ...citeste mai departe despre "Decretul anti-imigranti va fi pus in aplicare: Noul secretar de stat pe Justite a jurat sa apere legile lui Trump" pe Ziare.com

#nou ministru justitie SUA ordin imigranti, #Dana Boente decret Trump anti imigranti, #aplicare ordin refuguati Trump SUA , #Stiri International