Deficitul bugetar al SUA s-a redus cu 8% in primul trimestru

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 13:06
1018 citiri
Deficitul bugetar al SUA s-a redus cu 8% in primul trimestru

Deficitul bugetar al Statelor Unite s-a diminuat in primul trimestru al acestui an cu 8% fata de aceeasi perioada din 2009, dupa ce costurile pentru reabilitarea sistemului financiar american au fost revizuite in scadere, relateaza cotidianul Washington Post, citat de NewsIn.

Cotidianul scrie ca la baza diminuarii deficitului a mai stat si cresterea veniturilor din taxe.

Daca aceasta tendinta va continua pe parcursul anului, deficitul se va ridica la 1.300 miliarde dolari (circa 960 miliarde euro), cu 300 miliarde mai putin decat se estima anterior, precizeaza Washington Post, care citeaza surse din administratia Obama.

Potrivit unui comunicat publicat de Trezorerie, din programul de salvare a sistemului financiar au fost rambursate la finalul lunii martie 181 miliarde dolari.

De asemenea, costurile totale ale programului au fost revizuite in scadere.

"Este o veste buna, insa ar fi prematur si iresponsabil sa facem estimari pentru intregul an financiar", a declarat Kenneth Baer, purtator de cuvant al biroului de gestionare a bugetului de la Casa Alba.

Administratia prezidentiala prevede pentru acest an un deficit bugetar de 1.600 miliarde dolari, echivalent cu circa 10,6% din produsul intern brut (PIB), cel mai inalt nivel atins dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. 

#deficit, # bugetar, # sua , #Stiri International