Deficitul comercial al SUA s-a la 36,5 miliarde dolari

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 17:17
1416 citiri
Deficitul comercial al SUA s-a la 36,5 miliarde dolari

Deficitul comercial al Statelor Unite s-a adancit peste asteptari in luna septembrie, potrivit statisticilor publicate vineri de Departamentul Comertului, ca urmare a unei cresteri puternice a importurilor, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Potrivit cifrelor ajustate la variatiile sezoniere, deficitul a fost in septembrie de 36,5 miliarde dolari, in contextul in care analistii mizau pe un deficit de 31,6 miliarde dolari.

Deficitul din septembrie este cel mai mare inregistrat dupa luna ianuarie si este cu 21% peste nivelul inregistrat in luna august. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, deficitul s-a redus insa cu 39%.

Volumul total al schimburilor comerciale dintre Statele Unite si restul lumii, care scazuse in august cu 0,1%, a crescut cu 4,5% in septembrie fata de luna precedenta, confirmand revenirea activitatii celei mai mari economii mondiale.

Importurile americane au crescut in septembrie cu 5,8%, la 168,4 miliarde dolari, marcand cel mai puternic avans dupa luna martie 1993. Exporturile au crescut, de asemenea, desi intr-un ritm mai lent, de 3,2%, la 132 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit, #comercial, #sua , #Stiri International