Demiterea sefului FBI - cum a ajuns Trump sa faca gafa deceniului

Duminica, 14 Mai 2017, ora 07:18
1096 citiri

Presedintia lui Donald Trump a intrat in deriva la putin timp dupa demiterea brusca a directorului FBI James Comey.

La o zi dupa aceasta demitere, presedintele SUA il primeste la Casa Alba pe Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, interzicand accesul presei americane si permitand doar jurnalistilor rusi sa consemneze o scurta declaratie a oficialului de la Kremlin dupa ce a iesit din Biroul Oval de la convorbirea cu presedintele american.

La cateva ore dupa intalnirea Trump-Lavrov, cotidianul rus Pravda anunta ca ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, va fi schimbat. Ambasadorul apare in mai multe rapoarte realizate de agentiile de informatii americane, fiind omul de legatura dintre Vladimir Putin si unii dintre apropiatii lui Trump.

Michael Flynn, consilierul pe probleme de securitate nationala, a demisionat dupa ce l-a mintit pe vicepresedintele american Mike Pence despre continutul unor convorbiri telefonice avute de Flynn chiar cu ambasadorul Kisliak.

Succesiunea rapida si nefireasca de evenimente arunca o noua lumina asupra relatiei misterioase dintre Trump si Putin - demisia directorului FBI care coordona o ancheta despre implicarea Kremlinului in alegerile prezidentiale din SUA, primirea sefului diplomatiei ruse, blocarea accesului mass-media, iar, la scurt timp, decizia de schimbare a ambasadorului rus la Washington.

O succesiune care pare a face parte dintr-un scenariu special creat pentru a ingropa urmele legaturilor dintre Trump si Putin.

"Rusia il va schimba ambasadorul din Statele Unite dupa intalnirea dintre Donald Trump si Vladimir Putin", scrie cotidianul rusesc Pravda.

Intalnirea dintre cei doi sefi de stat e programata sa aiba loc in luna iunie. Inlocuitorul lui Serghei Kisliak va fi fostul ministru-adjunct al Apararii, Anatoli Antonov, anunta cotidianul Kommersant din Sankt Petersburg.

Kremlinul a decis schimbarea controversatului ambasador rus la Washington, Serghei Kisliak

Declaratiile oficialilor de la Casa Alba se bat cap in cap

La numai o zi de la concedierea directorului Comey, Casa Alba a anuntat prin declaratii ale consilierilor de presa ca agentii FBI nu erau multumiti de activitatea directorului demis, iar ancheta Trump-Rusia nu era o prioritate pentru politia federala.

Trump a pus in mare incurcatura. A fost sau nu hotararea lui de a-l demite pe seful FBI?

Intr-o audiere in fata Comisiei pentru Informatii din senatul american, seful interimar al FBI, Andrew McCabe, a d ...citeste mai departe despre "Demiterea sefului FBI - cum a ajuns Trump sa faca gafa deceniului" pe Ziare.com

#Trump Putin Rusia, #Trump legaturi Rusia, #Trump director FBI , #Stiri International