Democratii cer oficial Casei Albe documente legate de convorbirea lui Trump cu Zelenski

Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 10:18
1019 citiri
Democratii cer oficial Casei Albe documente legate de convorbirea lui Trump cu Zelenski
Foto: Arhiva Pixabay

Liderii democrati care se ocupa de ancheta Congresului american in cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump au transmis un ordin oficial prin care someaza Casa Alba sa le trimita, pana in 18 octombrie, o serie de documente legate de convorbirea cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Casa Alba a refuzat sa colaboreze, sau chiar sa raspunda, la multiple solicitari din partea comisiilor noastre de a preda de bunavoie documente. Dupa aproape o luna de obstructionare, pare evident ca presedintele a ales calea sfidarii, a obstructionarii si a disimularii", au scris sefii democrati intr-un comunicat.

Vineri, democratii i-au cerut si vcepresedintelui Mike Pence documente care sa-i ajute sa inteleaga mai bine conditiile in care Trump a incercat sa faca presiuni asupra omologului sau ucrainean pentru a deschide o ancheta impotriva lui Joe Biden si a fiului acestuia.

Democratii americani au lansat in urma cu opt zile o ancheta in vederea destiturii celui de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite.

Ei il acuza ca i-a cerut omologului sau ucrainean, intr-o convorbire la telefon, la 25 iulie, sa ancheteze cu privire la fostul vicepresedinte democrat Joe Biden, bine plasat sa-l infrunte in alegerile prezidentiale din 2020.

Scandalul Trump-Ucraina: Procurorii de la Kiev redeschid toate dosarele care-l vizeaza pe fiul lui BidenTrump nu se lasa intimidat de democrati: Recomanda Ucrainei si Chinei sa investigheze familia BidenCe contacte are Trump in Ucraina ...citeste mai departe despre "Democratii cer oficial Casei Albe documente legate de convorbirea lui Trump cu Zelenski" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#democratii documente convorbire Trump Zelenski , #Stiri International