Democratii incearca sa blocheze drumul lui Trump catre Casa Alba. Vor reusi sa schimbe votul Colegiului Electoral?

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 13:03
789 citiri

Democratii nu renunta la lupta pentru Casa Alba nici macar la o saptamana de la alegerile prezidentiale, sperand ca il mai pot impiedica pe Donald Trump sa devina oficial al 45-lea presedinte al Statelor Unite.

Pentru ca un candidat sa devina presedinte, are nevoie de votul majoritatii electorilor, pe 19 decembrie, iar in acest moment Trump ar avea asigurata sustinerea a cel putin 290 de electori republicani, cu mult peste pragul necesar de 270.

Ce se mai poate intampla sa rastoarne aceasta situatie?

Doi membri democrati ai Colegiului Electoral au lansat un apel radical intr-un ultim efort de a-l opri pe Donald Trump. Acestia isi incurajeaza colegii sa nu il voteze pe republican, relateaza Politico.

Cei doi sunt Bret Chiafalo, un elector din statul Washington, care insa si-a declarat deja opozitia si fata de Hillary Clinton, si Michael Baca din Colorado. Acestia incearca sa convinga 37 de electori republicani sa nu il voteze pe Trump, numarul fiind suficient pentru ca ...citeste mai departe despre "Democratii incearca sa blocheze drumul lui Trump catre Casa Alba. Vor reusi sa schimbe votul Colegiului Electoral?" pe Ziare.com

#electori democrati vot Trump, #vot electoral presedinte SUA , #Stiri International