Demonstratie de forta a Statelor Unite dupa ultimul tir cu racheta efectuat de Phenian

Joi, 31 August 2017, ora 23:08
891 citiri
Demonstratie de forta a Statelor Unite dupa ultimul tir cu racheta efectuat de Phenian
Foto: captura Youtube

Bombardiere si avioane de lupta ale armatei americane au participat joi in Coreea de Sud la un exercitiu de lupta cu munitie adevarata, o demonstratie de forta la adresa Phenianului dupa ultimul tir cu racheta nord-coreean pe deasupra Japoniei.

"Fortele aeriene sud-coreene si americane au efectuat un exercitiu in spatiul aerian menit sa combata lansarile repetate cu rachete balistice de catre Coreea de Nord si dezvoltarea armelor sale nucleare", au anuntat fortele aeriene sud-coreene intr-un comunicat.

Doua bombardiere B-1B care au decolat de pe insula Guam din Pacific si doua avioane de lupta F-35B ale Puscasilor marini de la baza Iwakuni, din Japonia, au luat parte la exercitiu, alaturi de patru avioane de lupta sud-coreene.

Exercitiul a avut loc in provincia Gangwon, la 150 de kilometri sud de Zona demilitarizata (DMZ), la frontiera intre cele doua Corei.

Survolarea peninsulei de catre bombardiere B-1B a provocat nemultumirea Phenianului, care a anuntat ca reactie ca intentioneaza sa lanseze patru rachete in apropierea insulei Guam.

Un purtator de cuvant al fortelor aeriene sud-coreene a declarat ca exercitiul nu are legatura cu manevrele militare anuale "Ulchi Freedom Guardian" (UFG), care s-au incheiat joi.

Zeci de mii de soldati sud-coreeni si americani au participat timp de doua saptamani la aceste manevre in mare parte bazate pe simulari pe calculator.

Aceste exercitii anuale sunt vazute de Phenian ca o repetitie pentru invadarea teritoriului sau. In fiecare an, Coreea de Nord ameninta cu represalii militare.

Coreea de Nord a lansat o racheta care a trecut pe deasupra Japoniei: Cetatenii au fost treziti din somn de alarma atomicaRiscul unui razboi nuclear cu Coreea de Nord este mai mare ca niciodataSoldatilor nord-coreeni li s-ar cere sa fure si sa manance porumb crud, pentru ca razboiul e iminentCoreea de Nord avertizeaza Japonia ca risca autodistrugerea iminentaArmata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia! ...citeste mai departe despre "Demonstratie de forta a Statelor Unite dupa ultimul tir cu racheta efectuat de Phenian" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exercitii SUA Coreea Sud, #amenintare razboi nuclear Coreea Nord SUA , #Stiri International