Demonstratie de forta a SUA dupa testele nucleare ale Coreei de Nord: Raspundem cu o forta letala si coplesitoare

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 17:04
1059 citiri
Demonstratie de forta a SUA dupa testele nucleare ale Coreei de Nord: Raspundem cu o forta letala si coplesitoare
Foto: captura Reuters

Doua bombadiere supersonice B-1B, insotite de avioane de lupta japoneze si sud-coreene, au survolat duminica Peninsula Coreeana intr-o demonstatie de forta, dupa testul balistic al Coreei de Nord, au anuntat reprezentantii fortelor aeriene americane si sud-coreene.

Coreea de Nord a efectuat vineri un nou test cu o racheta balistica intercontinentala, demonstrandu-si abilitatea de a lovi teritoriul continental al SUA, aminteste Reuters.

Zborurile bombardierelor reprezinta o reactie directa la actiunile nucleare din ultima vreme ale Phenianului.

Cele doua bombardiere au decolat de la baza americana din Arhipelagul Guam si au fost insotite in timpul exercitiului de avioane de lupta japoneze si sud-coreene.

"Coreea de Nord ramane cea mai urgenta amenintare la adresa stabilitatii regionale. Daca ni se cere, suntem pregatiti sa raspundem cu o forta rapida, letala si coplesitoare", a declarat comandantul Fortelor aeriene americane pentru regiunea Pacific, generalul Terrence J. O'Shaughnessy.

Coreea de Nord a efectuat vineri un nou test de racheta, dupa ce, la inceputul lunii iulie, Phenianul a transmis ca a testat pentru prima oara cu succes o racheta balistica intercontinentala.

Citeste mai mult:

Coreea de Nord tocmai a mai testat o racheta, care a cazut undeva pe langa Japonia

Presedintele american Donald Trump a lansat un avertisment dur la adresa Coreei de Nord si a criticat China pentru ca nu ajuta SUA.

Citeste mai mult:

Dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord, Trump ameninta China

C.S. ...citeste mai departe despre "Demonstratie de forta a SUA dupa testele nucleare ale Coreei de Nord: Raspundem cu o forta letala si coplesitoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bombardiere americane survolat Coreea, #Coreea Nord teste balistice , #Stiri International