Demonstratie de forte: Japonia va trimite cea mai mai mare nava de razboi in Marea Chinei de Sud

Luni, 13 Martie 2017, ora 14:27
1363 citiri

Japonia planuieste sa trimita cea mai mare nava de razboi de care dispune in Marea Chinei de Sud, incepand cu luna mai si pana in luna august a acestui an.

Mai multe surse au declarat pentru Reuters ca e vorba de cea mai mare demonstratie de forta navala din regiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Apele din regiune sunt disputate de mai multe state (nu insa si de Japonia, aliat fidel al SUA), China sustinand ca ii apartin. Acest lucru nelinisteste Occidentul, SUA patruland constant zona pentru a asigura libertatea navigatiei.

Taiwan, Malaezia, Vietnam, Filipine si Brunei pretind unele teritorii din marea bogata in peste, petrol si gaze naturale.

5 lucruri esentiale despre conflictul din Marea Chinei de Sud care ar putea declansa un razboi cu americanii

Nava Izumo, care poate transporta 9 elicoptere, are 249 de metri lungime si e la fel de mare precum cele folosite de Japonia in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Se afla in serviciul Japoniei de doi ani. Aceasta va face opriri in Singapore, Indonezia, Filipine si Sri Lanka, inainte de a ajunge la Malabar (in sudul Indiei, in Oceanul Indian), unde va participa la exercitii navale comune cu India si SUA, in Iulie. Se va reintoarce in Japonia in august.

Se doreste testarea acestei nave intr-o misiune extinsa. Totodata, insa, arata Reuters, misiunea poate fi perceputa si ca o demonstratie de forte a Japoniei fata de China, cele doua tari avand o disputa mai veche legata de cateva insule.

Aceasta demonstratie de forta vine si intr-un moment in care relatiile dintre SUA si China sunt tensionate. Washingtonul critica faptul ca China a construit mai multe insule artificiale, pe care construieste facilitati militare.

Citeste si

China se pregateste de razboi? Construieste sute de insule in Pacific, posibil pentru baze militareMutare periculoasa in Marea Chinei de Sud: Baterii de rachete pe o insula disputataArmata Chinei a crescut spectaculos si s-a modernizat - a ajuns din urma statele occidentale ...citeste mai departe despre "Demonstratie de forte: Japonia va trimite cea mai mai mare nava de razboi in Marea Chinei de Sud" pe Ziare.com

#nava Japonia Marea Chinei, #Japonia distrugator Marea Chinei Sud, #nave lupta Japonia , #Stiri International