Demonstratii la Budapesta: mii de oameni cer ca universitatea fondata de Soros sa nu paraseasca Ungaria

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 18:33
1248 citiri
Demonstratii la Budapesta: mii de oameni cer ca universitatea fondata de Soros sa nu paraseasca Ungaria
Foto: Arhiva / Twitter

Mii de oameni s-au alaturat unui miting studentesc, sambata, la Budapesta, cerand garantii pentru libertatea academica si schimbari in politicile guvernului, schimbari care au determinat universitatea fondata de miliardarul american de origine ungara George Soros sa intentioneze sa paraseasca Ungaria, informeaza Reuters.

Universitatea Central Europeana (CEU) a anuntat ca isi va muta sediul la Viena daca guvernul premierului Viktor Orban nu este de acord ca, pana la 1 decembrie, sa asigure un cadru legal pentru continuarea activitatii CEU in Ungaria.

Participantii la demonstratia care a avut loc in fata cladirilor istorice ale Universitatii Corvinus, pe malul Dunarii, au declarat ca trebuie aparat climatul academic simbolizat de catre CEU, unul care promoveaza gandirea libera si dezbaterea deschisa.

Peste 3.500 de absolventi ai CEU lucreaza si predau in Ungaria. Studenti de la alte universitati precum ELTE si Corvinus au participat la demonstratie.

Planurile CEU de a-si muta campusul principal la Viena survin dupa o batalie indelungata cu guvernul Orban care l-a acuzat pe fondatorul universitatii, George Soros, ca comploteaza sa distruga civilizatia europeana, "inundand" continentul cu imigranti. La randul sau, Soros spune ca sprijinul acordat de el refugiatilor este parte a unei misiuni umanitare.

The march arrived at @ceuhungary and is leaving for the Academy of Science / A tomeg eljutott a CEU-ig es az MTA fele halad tovabb. #freedom4hungary #SzabadEgyetem pic.twitter.com/mrHlAAyGk7- Students4CEU (@Students4Ceu) November 24, 2018 ...citeste mai departe despre "Demonstratii la Budapesta: mii de oameni cer ca universitatea fondata de Soros sa nu paraseasca Ungaria" pe Ziare.com

#Soros Ungaria, #proteste Ungaria , #Stiri International