Departamentului de Justitie din SUA, pus sa verfice interventiile lui Giuliani pentru entitati straine, inclusiv in Romania

Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 10:47
816 citiri

Sapte senatori democrati cer Departamentului de Justitie sa verifice daca Rudolf Giuliani, avocatul presedintelui Donald Trump, a respectat regulile Foreign Agents Registration Act (FARA), in urma relatarilor recente din presa care sugereaza ca a "desfasurat o serie de activitati politice si de relatii publice in numele unor entitati straine".

Cei sapte senatori americani fac referire si la scrisoarea transmisa recent de catre Giuliani autoritatilor romane, in care critica anchetele anticoruptie din tara noastra, avand o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA.

Senatorii spun intr-o scrisoare datata miercuri ca relatarile recente ale presei sugereaza ca Giuliani a "desfasurat o serie de activitati politice si de relatii publice in numele unor entitati straine", ceea ce ar impune inregistrarea sa ca agent strain, potrivit The Wall Street Journal.

Ei arata in documentul transmis Departamentului de Justitie ca Giuliani a lucrat, din aprilie, in calitate de avocat al presedintelui Trump, in dosarul privind implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016.

In scrisoarea transmisa Departamentului de Justitie, cei sapte senatori democrati mai spun ca, de cand nu mai este primar al orasului New York, de la sfarsitul lunii decembrie 2001, Rudolf Giuliani a fost angajat ca avocat si consilier strategic. El nu a depus niciodata actele FARA, potrivit Departamentului de Justitie.

Giuliani a spus in trecut ca activitatile sale nu impun aceasta cerinta deoarece nu influenteaza politica SUA.

Senatorii americani fac referire si la scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o autoritatilor din Romania, fiind platit pentru acest serviciu de catre firma de consultanta Freeh International Solutions, condusa de fostul director al FBI Louis Freeh. "La cererea firmei, domnul Giuliani i-a scris presedintelui Romaniei, criticand anchetele anticoruptie din tara si avand o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA", spun senatorii democrati.

Louis Freeh a fost mentinut in iulie 2016 pentru a evalua condamnarea omului de afaceri roman Gabriel Popoviciu dupa acuzatii de coruptie, a spus Freeh intr-un comunicat emis in august 2017. Freeh era de parere ca Popoviciu a fost condamnat incorect. In prezent, Freeh Group International Solutions nu a comentat.

La randul sau, Giuliani a sustinut ca lucreaza pentru o firma din SUA si ca nu incearca sa influenteze politica Statelor Unite si nu a reprezentat vreodata interese straine. ...citeste mai departe despre "Departamentului de Justitie din SUA, pus sa verfice interventiile lui Giuliani pentru entitati straine, inclusiv in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rudolf Giuliani ancheta, #Rudolf Giuliani verificare senatori , #Stiri International