Desfasurare de forte fara precedent in Europa de Est: Americanii din "Brigada de fier" au ajuns in Polonia

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 20:52
943 citiri
Desfasurare de forte fara precedent in Europa de Est: Americanii din "Brigada de fier" au ajuns in Polonia
Foto: army.mil

Sosirea militarilor americani veniti in cadrul unei desfasurari fara precedent in Europa de Est a fost salutata sambata in Polonia, relateaza France Presse.

Brigada blindata americana urmeaza sa ofere regiunii noi garantii de securitate in fata Rusiei. In urma cu doua zile, Moscova a denuntat aceasta operatiune, pe care a declarat ca o considera o 'amenintare' pentru securitatea sa.

Rusii reactioneaza la mobilizarea de trupe americane in Polonoa: ne ameninta interesele si securitatea.

Salutand sosirea soldatilor "celei mai bune si celei mai puternice armate din lume", intr-o ceremonie de primire oficiala desfasurata la Zagan (vestul Poloniei), premierul polonez Beata Szydlo a calificat-o drept un nou pas in strategia guvernului sau "pentru a garanta securitatea Poloniei si a regiunii".

Sosita de la baza Fort Carson (statul Colorado), 'Brigada de fier', compusa din 3.500 de soldati si blindate, printre care tancuri Abrams, va fi desfasurata prin rotatie in alte sase tari ...citeste mai departe despre "Desfasurare de forte fara precedent in Europa de Est: Americanii din "Brigada de fier" au ajuns in Polonia" pe Ziare.com

#Brigada Fier Polonia, #militari americani Polonia, #trupe americane Polonia , #Stiri International